Kreta

Kreta, het grootste eiland van Griekenland, is een bestemming die een onvergetelijke indruk achterlaat. Met zijn prachtige landschappen, eeuwenoude geschiedenis en warme gastvrijheid trekt Kreta jaarlijks duizenden bezoekers aan.
Het eiland biedt een diverse mix van ervaringen, van adembenemende stranden met kristalhelder water tot bergachtige gebieden met schilderachtige dorpen. Of je nu op zoek bent naar ontspanning aan de kust, het verkennen van archeologische vindplaatsen of het proeven van de heerlijke Kretenzische keuken, Kreta heeft voor elk wat wils.

Geschiedenis van Kreta

De geschiedenis van Kreta strekt zich uit over duizenden jaren en heeft sporen nagelaten die te bewonderen zijn in de vele archeologische sites verspreid over het eiland. Bezoekers kunnen de Minoïsche beschaving ontdekken in het Paleis van Knossos, de Venetiaanse invloeden bewonderen in Chania, of de Byzantijnse en Ottomaanse overblijfselen verkennen in Heraklion. Deze historische schatten getuigen van de rijke en gevarieerde erfenis van het eiland en bieden een fascinerende inkijk in het verleden.

De landschappen van Kreta

Naast zijn rijke geschiedenis staat Kreta ook bekend om zijn prachtige natuurlijke landschappen. Van ruige bergen zoals de Samariakloof tot adembenemende kustlijnen zoals de Balos-lagune, is er een overvloed aan natuurlijke schoonheid om van te genieten.
Landschappen
Kreta herbergt ook een aantal indrukwekkende nationale parken, zoals het Nationaal Park van de Witte Bergen, waar bezoekers kunnen wandelen, fietsen en genieten van de unieke flora en fauna van het eiland. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten of gewoon wilt ontspannen te midden van de prachtige natuur, Kreta biedt talloze mogelijkheden.

Bezienswaardigheden Kreta

Naast zijn natuurlijke en historische bezienswaardigheden heeft Kreta ook een levendige cultuur die te zien is in zijn festivals, muziek en gastronomie. Het eiland staat bekend om zijn traditionele Kretenzische gerechten, zoals dakos (een salade met tomaten en feta), souvlaki (gegrild vlees op een spies) en de beroemde raki (een lokale alcoholische drank).
Bezienswaardigheden
Proef de heerlijke smaken van de lokale keuken en geniet van live muziek en dans tijdens de vele festivals die het hele jaar door worden gevierd. De Kretenzische gastvrijheid en warmte van de lokale bevolking zullen je verblijf op het eiland nog specialer maken.

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
Weer Kreta

De beste vakantiedeals

Boek jouw reis naar Agios Nikolaos via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5